Академик Бултекс 99 запази 4-тото си място в редовния сезон, след като победи убедително у дома Черно море със 100:79 /23:28, 34:11, 22:25, 21:15/. Домакините започнаха неособено убедително и допуснаха съперника да вземе първата четвърт, но след това поеха контрола на мача в свои ръце. Добрата стрелба от тройката /12 от 31/ отново бе един от ключовете за успеха. Така Академик Бултекс 99 ще има домакинство предимство в двубоя от четвъртфинала срещу Рилски спортист. Първата среща е в събота от 18 часа в зала СИЛА, втората – в Самоков в понеделник, а ако се стигне до трети мача, той ще бъде отново в Пловдив следващия четвъртък.

Отборът на Черно море започна много мотивирано и нахъсано и поведе с 9:2 в началото. С добра стрелба от тройката на Груев, Христов и Бачев домакините изравниха до 20:20 2 минути преди края на първата четвърт. След това обаче гостите отново дръпнаха с 5 точки. В началото на втората четвърт пловдивчани коригираха действията си в защита и обърнаха резултата с тройка на Мартин Сотиров 6 минути преди антракта. 2 минути преди края на втората четвърт разликата в полза на Академик Бултекс 99 стана двуцифрена след тройка на Франклин и добра игра в защита на домакините, както и на Питър Олисемека под двата коша.

В началото на третата четвърт моряците успяха да стопят пасива си под 10 точки, но още до края на частта домакините отново вдигнаха разлика след отлично взаимодействие на Бачев и Олисемека. Към края на последните 10 минути авансът на Академик Бултекс 99 прехвърли 20 точки и мачът се доиграваше, а в игра отново влязоха младите Симеон Димитров и Калоян Бойчев, чиито изяви бяха бурно аплодирани от публиката.

Петима от домакините завършиха с двуцифрен актив, като най-резултатен бе Венелин Христов с 19 точки. Питър Олисемека записа дабъл-дабъл от 18 точки и 10 борби, Сашо Груев вкара 13 точки. За Черно море се отличиха Георги Боянов с дабъл-дабъл от 25 точки и 13 борби, Веселин Георгиев с 14 точки и Мартин Коцев с 10 точки.