Академик Бултекс 99 записа седма загуба в шампионата на НБЛ, в който има и 6 победи. Пловдивският баскетболен тим се държа достойно като гост на шампиона Левски Лукойл и бе напълно равностоен в първите три четвърти на мача, но след индивидуални грешки в последната част отстъпи със 75:87 /20:22, 20:18, 22:25, 13:22/.

Домакините поведоха в началото, но пловдивският тим успя да изравни и да поддържа паритет на терена. Момчетата на Асен Николов започнаха вихрено втората четвърт с три поредни тройки на Груев, Бачев и Николов. След това още една точна далечна стрелба на Дайшон Найт направи разлика от 8 точки. Академик Бултекс 99 обаче не успя да задържи преднината си и двата тима се оттеглиха на почивка при пълно равенство – 40:40.

В третата четвърт, водени от Дайшон Найт и Питър Олисемека пловдивчани продължиха да притискат максимално шампионите. В последната част обаче няколко индивидуални грешки позволиха Левски Лукойл да натрупа аванс от десетина точки след бързи атаки и до края домакините успяха да задържат преднината си.

Дайшон Найт бе най-резултатен за Академик Бултекс 99 с 26 точки и 5 асистенции, Васил Бачев добави 16 точки, от които 4 тройки, Питър Олисемека направи дежурния си дабъл-дабъл с 14 точки и 16 борби. Деян Иванов бе най-полезен за победителите с 20 точки /5 от 7 на тройката/, Патрик Рембърт добави 14,  Никола Маравич – 12.