Академик Бултекс 99 грабна убедителна победа на старта на участието си в Балканската лига. Пловдивският тим превъзхождаше по класа и надигра гостуващия Раховеци Косово с  95:78 /25:21, 27:12, 21:23, 22:22/. През миналия сезон тимът на Асен Николов спечели бронзовите медали в надпреварата и сега не крие амбициите си за нови отличия.

Домакините започнаха колебливо  и допуснаха съперникът да поведе в началото. Все пак в края на първата четвърт отборът на Асен Николов успя да обърне резултата и да излезе напред с 4 точки. Във втората Академик Бултекс 99 рязко увеличи оборотите и бързо се откъсна в резултата, като се оттегли на почивката с 19 точки аванс. Домакините заиграха по-агресивно в защита и с бързи атаки и още 4 тройки разликата набъбна чувствително в тяхна полза.

В третата четвърт гостите започнаха със серия от 14:4, но Тенчо Тенчев наниза две поредни тройки и охлади ентусиазма на косовари. След това домакините отново поеха контрола на мача, въпреки че загубиха частта с 2 точки. В последната четвърт пловдивчани започнаха със серия от 10:2 и окончателно отказаха съперниците си.

Много добър мач за победителите направи Шакир Смит, който завърши с 20 точки, 5 борби и 5 асистенции. Васил Бачев добави 19 точки, 6 борби и 7 асистенции, Обрад Томич помогна с 15 точки и 8 борби. Седрик Боуен вкара 10 точки в повторния си дебют за Академик Бултекс 99. За гостите най-полезни бяха Албан Весели с 19 точки, Джъстин Грей с 16 и Кристиан Брадфорд с 12 точки. В четвъртък от 18.30 часа отново в зала СИЛА Академик Бултекс 99 посреща Черно море в мач от НБЛ.