Отборът на Академик Бултекс 99 записа четвърта загуба в Балканската лига, в която има и 7 победи. Пловдивският баскетболен тим, който вече си осигури участие във финалната четворка на турнира през април в София, отстъпи като гост на Берое с 92:74 /21:20, 24:27, 23:12, 24:15/. Тимът от Стара Загора е лидер с 9 победи от 9 мача, следват Академик Бултекс 99 и албанския Теута с по 7 победи и 4 загуби и македонския Блокотехна с 6 победи и 2 загуби. На 20 март пловдивчани гостуват на македонския Кожув в последния си мач от редовния сезон и при победа ще си осигурят минимум 3-то място преди Файнъл Фор. В заключителния турнир в София на полуфиналите играят 1-ят срещу 4-ят и 2-ят срещу 3-ят.

Срещу Берое отборът на Асен Николов не можеше да разчита на преминалия в черногорския Морнар Дайшон Найт, както и на контузените Питър Олисемека и Младен Виткович. Новопривлеченият град Трой Франклин пък не бе картотекиран за двубоя. Домакините бяха без контузените Далин Бачински и Джеймс Уайт. През първата част пловдивчани бяха напълно равностойни и дори водеха с 2 точки на почивката, след като два пъти се откъсваха с по 5 точки. След това обаче Берое наложи надмощие и успя да дръпне в резултата. Победителите имаха предимство в далечната стрелба – 14 тройки срещу 5 на Академик Бултекс 99, останалите показатели бяха почти равни. Игрови минути отново записа 14-годишният талант на пловдивския тим Симеон Димитров, който се отличи с 2 точки и 1 борба.

Никола Вуйович бе най-резултатен за гостите с 16 точки, Васил Бачев добави 14, Адриян Секулов – 11. Конър Франкамп вкара 22 точки за Берое, Трентън Когинс добави 21, Александър Янев – 19. В събота от 18.30 часа в Колодрума Академик Бултекс 99 посреща Черно море в мач от поредния кръг на НБЛ.