Академик Бултекс 99 продължава без грешка в Балканската лига. Пловдивският баскетболен тим грабна 6-а победа от 6 мача, този път като гост на Раховеци Косово с 86:77 /23:19, 17:25, 18:20, 15:26/. Успехът не дойде лесно, но отборът на Асен Николов успя да намери противодействие на предимството под коша на домакините в отсъствието на центъра на пловдивчани Обрад Томич. Двубоят премина през доста обрати, но в решителните моменти гостите показаха по-голямата си класа и опит и напълно заслужено спечелиха. Академик Бултекс 99 отново демонстрира отлична успеваемост в далечната стрелба, отбелязвайки 14 тройки от 32 опита срещу само 5 на домакините. С по 4 тройки се отличиха Шакир Смит и Тенчо Тенчев.

Първата четвърт протече равностойно с няколко размени на водачеството. С две тройки на Тенчев и Шакир Смит Академик Бултекс 99 взе аванс от 4 точки в края. В началото на втората четвърт отборът на Асен Николов дръпна с 8 точки, но не съумя да задържи аванса си. Домакините заиграха въхновено, бурно подкрепяни от публиката, и обърнаха нещата в своя полза, вземайки преднина от 4 точки на почивката.

В третата четвърт възходът на домакините продължи и те подгониха двуцифрена разлика, но в края Академик Бултекс 99 успя да стопи пасива си само на 2 точки преди последната решителна част. В нея пловдивчани обърнаха нещата в своя полза с тройки на Венелин Христов и Груев и серия от 12:2. Домакините се опитаха да се върнат в мача, но поредни тройки на Бачев и Шакир Смит направиха разликата двуцифрена и ги отказаха окончателно.

Шакир Смит бе най-резултатен с 20 точки, 8 асистенции и 6 борби, Васил Бачев и Тенчо Тенчев добавиха по 14, Седрик Боуен и Василие Кнежевич - по 12. За домакините се отличиха новото попълнение Алтин Морина със 17 точки, Джошуа Макфоули и Даръл Дейвис с по 16 и другият нов играч - центърът Джабари Крейг с 15 точки и 14 борби за дабъл-дабъл.