16 души от футболния клуб „Черно море” са с положителни проби за COVID-19,  каза здравният министър Кирил Ананиев по време на извънредния брифинг.  Той каза, че в момента се правят проучвания, като най-вероятно заразата е дошла отвън.  

Здравният министър каза, че е възможно стадионите да бъдат затворени, като на тях да не присъстват фенове.  Той каза, че при установен футболист с COVID-19 той се изолира и до 48 часа се правят тестове на всички.

От ФК „Черно море” също пуснаха съобщение, като тестовете в отбора са били направени, след като стана ясно, че Кавдански от Царско село е играл срещу „моряците”.

„За съжаление, резултатите установиха 16 положителни проби. Всички футболисти с положителен тест са карантинирани, като сме взели необходимите предпазни мерки. Уведомили сме медицинската комисия и отдел спортно-технически на БФС, като очакваме техните указания.

Съгласно предписанията на медицинската комисия, в деня преди мача с „Арда“ насрочен за 06.07.2020 г., отново ще бъдат тествани футболистите, вкл. тези от юношеските формации на клуба, които ще попълнят групата за този толкова отговорен двубой.