Хърватският вестник "Дневник" оприличи ЦСКА на футболен Франкенщайн след жребия в Лига Европа, който противопостави местния Осиек на червените, ако преодолеят черногорския Титоград в първия предварителен кръг. Също така акцентира, че в българския футбол скоро може да има дерби ЦСКА срещу ЦСКА, визирайки евентуален мач между ЦСКА-София и ЦСКА 1948.

ЦСКА София, заедно с Левски, е един от двата най-големи клуба в България, но през последните години премина по необичаен начин през фалит и изчезване, докато се върне на върха в българския футбол. Преди четири години ЦСКА беше изхвърлен в трета лига заради натрупани дългове. Там, като аматьори, те станаха първият третодивизионен отбор, спечелил Купата на България. Това е последният трофей в историята на клуба, обявен скоро след това официално в несъстоятелност, коментира изданието, цитирано от sportal.bg.

Въпреки това, клубът скоро се "възкреси" като истински футболен Франкенщайн. Всъщност, става въпрос за бившия клуб Чавдар Етрополе, чийто инвеститор е Гриша Ганчев, който си промени името на ПФК ЦСКА 1948, а след това се сля с Литекс. ЦСКА-София се появи след политическо-правно-финансови размествания. Творението отново промени името си - на ЦСКА-София и получи лиценз да се появи в елитната лига на българския футбол. През миналия сезон той се бореше за титлата с Лудогорец, но в крайна сметка завърши втори на три точки зад разградчани

Може да дочакаме дерби ЦСКА срещу ЦСКА. Интересно е, че по същото време се появява друг последовател на великия клуб, с името ФК ЦСКА 1948. През миналия сезон този отбор завърши на четвърто място във Втора лига на България, така че не е невъзможно скоро двата ЦСКА да се срещнат, допълва вестникът.