След като разпердушини БФС и съдийството, старши треньорът на ЦСКА подхвана и конкуренцията в Първа лига. В навечерието на дербито с Левски утре от 17.15 аса той съзря заговор на отбори от първата шестица срещу ЦСКА. Всеки от шестицата се бори за нещо. Никакво подценяване. Има отбори, които са съюзени и играят срещу нас. Това не е нищо ново. Просто исках да го кажа.  В момента съюзените отбори са от топ 6. Защо се правите на разсеяни? Нека излезе от вашия вестник, телевизия, медия…, каза Пенев на журналистите.

Но преследваме и двете цели - няма от два стола на земята. Към момента се справяме. Никакво отказване и докъдето имаме сили. Казал съм го на момчетата: драма никаква. Въпросът е да работим добре и да надграждаме. Кой не е застрахован от загуба? Ман Сити загубиха ли? С милиарди. Радвам се на отбора, с който работя, допълни наставникът Любо Пенев и отново не подмина темата за съдийството и по-специално – назначението на Станислав Тодоров от Шумен за рефер на мача с Левски.

Много закъсняхте с този въпрос. Онзи ден коментаторът казва “дано основната тема не са съдиите”. Първото му изречение е това. Току-що бяхме изпълнили център. Какво повече да коментирам? Пишете смело, коментирайте! Или имате забрана? Дали ще пия Шуменско?!Ако трябва ще го сменя с друго. Не искам да се занимавам със съдии и БФС, но няма да спра ако продължават по този начин. Тези пречат. Лошото и жалкото е, че го правят нарочно, с цел. Затова футболът е на доста ниско ниво - и клубен, и национален. Ще уточним какво ще пием - Шуменско ли, Софийско ли?

Първо трябва да ограничим действията на определени хора, които ръководят мачовете. Да знаят кога се показва и кога не картон. Съгласен съм да се показват, но критерият да е еднакъв. А сега критерият е различен. Има съдии, които се държат много нагло и арогантно, усмихват ти се тъничко и знаят, че няма да отсъстват от терените, добави Пенев.