Лудогорец удържа 0:0 като гост на ЦСКА и остава с едни гърди напред в борбата за титлата в Първа лига. Орлите са с 3 точки пред червените на върха трикръга преди края на шампионата. При победа с 2 гола столичният гранд щеше да измести шампионите от първото място. В 4-те мача помежду им Лудогорец спечели първия с 1:0 в Разград, след което двата тима записаха три равенства. Така Лудогорец е на две победи от осмата си поредна титла, тъй като при равни точки разградчани имат предимство в директните двубои. До края орлите приемат Левски, гостуват на Ботев и посрещат Черно море, а ЦСКА гостува на Берое и на Левски и посреща Ботев.

ЦСКА и Лудогорец изиграха напрегнат и оспорван мач, но предвид огромния залог иголямото напрежение не можаха да защитят реномето си на водещи отбори в първенството. В началото се стигна до две идентични ситуации за дузпи в плза на домакините. Още на старта Али Соу стреля силно в ръката на Григоре, но реферът Георги Кабаков павилно прецени, че разстоянието е твърде близо и не даде дузпа. В 7-ата минута черевните получиха право да изпълнят корнер. Пинто отклони с глава центрирането на близката греда в ръката на намиращия се до него Марселиньо. Ситуацията не бе голова, но този път съдията Георги Кабаков реши да отсъди дузпа. Али Соу стреля от бялата точка, но над напречната греда. В 16-ата минута удар с глава на Пинто профуча покрай дясната греда на Пламен Илиев.

Последваха силни минути на гостите, кото чрез Марселиньо и Лукоки отдясно организираха три опасни атаки, които обаче не завършиха с гол. Най-опасна бе тази в 22-ата минута, когато Сисиньо стреля от 22 метра, но Черниаускас изби в корнер шута, който щеше да се забие под напречната греда. В 51-ата минута Кабаков допусна груба грешка, тъй като не отсъди дузпа за Лудогорец. Тя дойде след опасна атака отдясно, която завърши с прострелно центриране. Марселиньо овладя и финтира Малинов, който се хвърли на шпагат и подкоси бразилеца, но съдията остана безмълвен. До края не се случи нищо интересно, червените нападаха повече, но не успяха да създадат сериозно напрежение пред вратата на Пламен Илиев. В заключителните минути Кристиян Малинов от ЦСКА и Светослав Дяков от Лудогорец бяха изгонени за втори жълти картони, след като се спречкаха ненужно.

ЦСКА-СОФИЯ - ЛУДОГОРЕЦ 0:0

ЦСКА-СОФИЯ: 30. Черниаускас, 19. Турицов, 4. Чорбаджийски, 24. Томаш, 3. Жеферсон, 15. Малинов, 16. Бикел, 8. Джеси, 6. Пинто, 10. Евандро, 22. Соу

ЛУДОГОРЕЦ: 23. Илиев, 4. Сисиньо, 30. Моци, 21. Григоре, 3. Недялков, 12. Анисе, 18. Дяков, 92. Лукоки, 84. Марселиньо, 88. Вандерсон, 70. Шверчок