Новият старши треньор на ЦСКА 1948 Красимир Балъков официално бе представен пред медиите. Той се обяви "за" обединение на двата отбора с името ЦСКА и подчерта, че е привърженик на червените от дете. Балъков изрази съжаление, че не е участвал в селекцията на тима, но се надява, че може да е за добро.

Искам да благодаря на ръководството на ЦСКА 1948, че се обърна към мен. Имахме доста разговори в два дни, обсъдихме доста неща. Това е един млад и перспективен отбор, който иска да се интегрира по най-добрия начин в "А" група. Целта пред нас е във всеки мач да играем по-добър футбол и да търсим реалните цели. Не казваме, че сме в "А" група да се борим да не изпаднем, но не казваме и че ще се борим с грандовете. Жалко само, че късно започнахме преговорите и почти цялата селекцията е направена, а аз не съм участвал в нея, но може да е за добро. Всички ще сме много доволни Камбуров, ако подобри рекорда в "А" група. Качествата на Мартин Камбуров са ясни на всички, той е един от най-големите голаджии в българското първенство. Той заслужава да направи този рекорд. Ако клубът беше в "А" група 10 години, може би нямаше да бъде голям проблем липсата на мачове през последните месеци. Но тепърва влизаме в "А" група, имаме млади футболисти, които тепърва ще добият опит, започна Балъков и разкри, че се водят преговори с още един български футболист, играещ в средата на терена.

Ще работим всеки ден, за да сме максимално подготвени, а после самите мачове ще ни дадат отговорите. Този отбор стигна тавана - "А" група. Другият таван е участие в Лига Европа и ШЛ, но това засега е нереалистично. Апетитът идва с яденето, нека си свършим работата. Повечето футболисти ги познавам, знам на какво са способни. Целта пред нас е да играем добър футбол, да играем модерен футбол, по-бърз и динамичен, ако е възможно. Не мога да разубедя ръководството за политиката за българските играчи, защото тя четири години е носила успех на клуба. В националния отбор имахме създаден план за развитие на ДЮШ, който всичко умря след мача с Англия. Смятам, че съм компетентен ЦСКА 1948 да изглежда добре и в ДЮШ.

Футболът функционира добре при добри инвестиции, както е във всеки бизнес. Школата трябва да функционира, разбира се. Това е нов клуб, който иска да привлича хора по стадионите. От днес за утре няма да стане, но това е целта. Хората, които са работили в клуба, заслужават доверие - с някои се познавам много добре, с други изобщо не се познавам. Това не е проблем - влизам, опознавам, виждам, след това ще анализираме. Ще дам пълен картбланш на тези, които са работили в клуба досега. Договорите в България нямат значение. Можем да подпишем и за 10 години, но е важно как ще работим. Шампионска титла никога не съм споменавал, но ако я заслужим, защо не, продължи селекционерът.

Нищо не ме притеснява - видял съм 1 и 1000. Работил съм с хората в ЦСКА-София. Няма да ни е лесно, когато играем срещу тях. Знам, че ще има негативна нагласа сред някои фенове, но съм професионалист. Ако ми се обадят от Левски, ще отида да работя и в Левски. Живял съм доста в чужбина, българският манталитет много-много не го разбирам. Когато подпишеш договор, трябва да си отдаден на 100%. Като малък съм бил привърженик на ЦСКА, не го крия. Уважавам всички фенове на ЦСКА. Ръководството на ЦСКА 1948 няма нищо против някой ден да се стигне до обединение. Това зависи от феновете. Щом световни медии са се объркали кой ЦСКА поемам, значи правим рекламата на ЦСКА. Аз съм първият, който ще вдигне ръка за обединение на ЦСКА 1948 и ЦСКА-София, каза Балъков.