Пловдив ще бъде домакин на силно международно състезание в тениса при подрастващите в предстоящия уикенд. Градът посреща Европейската зимна купа за девойки до 14 г. от 1-ви до 3-ти февруари, а мачовете ще се играят в зала „Атаро Клима“ на Карловско шосе. Състезанието ще се проведе с гостоприемството на „АТАРО Клима" ЕООД и със съдействието на Община Пловдив, Българска Федерация по Тенис и ТК „Пловдив 1981".

Нашите вече се готвят в залата, а в отбора има две пловдивчанки - Йоанна Радулова отТК "Тракия СКЛАТ“ и Мария Рогачева от ТК „Пловдив 1981". Другата състезателка е Анастасия-Александра Николова отТК "Супер Спорт", Варна. Капитан на отбора ни е Александър Пенев.

Общо 8 отбора ще участват на състезанието в Пловдив. Освен нашите момичета на кортовете в зала „Атаро Клима" ще видим отборите на Холандия, Норвегия, Румъния, Сърбия, Испания, Швеция и Турция. Първите два отбора ще се класират за финалите в Чехия.

Техническата конференция и тегленето на жребия ще се проведе на 31 януари от 18.00 ч., а откриването на турнира ще бъде на 1 февруари в 9.00 часа в зала Атаро Клима". На откриването ще присъстват най-добрата българска тенисистка в последните години Цветана Пиронкова и инж. Иван Тотев – кмет на Община Пловдив.

Юношите на България до 14 г. ще участват в Европейската зимна купа в Белгия. България е в състав Адрияно Дженев (ТК "Хасково"), Илиян Радулов (ТК "Тракия СКЛАТ“ Пловдив) и Виктор Марков (ТК "Диана" София). Капитан е Димитър Константинов. Съперници на нашите момчета ще бъдат отборите на Белгия, Кипър, Чехия, Финландия, Великобритания, Литва и Швация. Първите два отбора ще се класират за финалите в Чехия.