11-то издание на Международния шахматен фестивал „Криле на интелекта“ се проведе в хотел Интелкооп в Пловдив. В него взеха участие състезатели от Гърция, Турция, Македония и много клубове от цяла България.

Шахматните битки бяха разделени на два турнира по класически шах– турнир „А“ за възрастови групи от 10, 12, 14 И 16 години и турнир „Б“ за деца до 7 и до 9 години. Турнир „А“ стана най-силният юношески турнир в България за 2019г., след като в него се включиха най-силните деца и юноши от цяла България. За забавление бяха предвидени и турнири по блиц/ бърз шах/, в които на гости беше дошъл пирата Джак Спароу, който окуражаваше децата в пиратските битки и накрая награди призьорите. В Програмата на Фестивала бяха включени още мероприятия за издигане на духовното и интелектуално развитие на децата и юношите на България.

Победители в турнирите по класически шах станаха – Турнир „А“ Стоян Стоянов“ – ШК „Асеновец – 2006“ и Георги Колев – ШК „Чесбомб“. Отлично се представиха и състезателите на Организатора на фестивала – Шахматен клуб Пловдив:

В Турнир „А“ – Галя Читакова – първо място – девойки 16г.

Ирина Петкова – второ място девойки до 14г.

Йоана Георгиева – първо място до 10г. /блиц/

Турнир „Б“

Александра Пехливанова – първо място момичета до 7г.

Божидар Михайлов – второ място момчета до 7г.

Диан Анастасов – второ място до 7г. /блиц/

Дария Марчева – второ място до 9г. /блиц/

Александър Клисуров – четвърто място до 7г.

Христо Благоев – пето място до 9г.

Георги Георгиев – шесто място до 9г.