Пловдивският клуб по лека атлетика Локомотив направи истински фурор на държавното за юноши и девойки младша възраст в Асикс Арена в София. Младите пловдивчани грабнаха общо 5 златни 1 сребърен и 3 бронзови медала. Състезателката от клуба Мартина Писачева пък се превърна в най-титулуваната атлетка от шампионата.

Тя спечели три титли – в бяганията на 60 метра, 200 метра и щафетата 4х200 метра. В най-късия спринт Писачева финишира за 7.88 сек, а на 200 м измина обиколката на финала за 26.36 сек. Със съотборничките си Йоана Георгиева, Пламена Миткова и Луиза Димова, Писачева триумфираха в щафетната дисциплина с 1:46.45 мин.

Пламена Миткова стана шампионка в скока на височина и се окичи с бронзов медал в тройния скок. Йоанна Георгиева и Луиза Димова станаха съответно втора на 60 метра препятствия и трета на 60 метра гладко бягане, Алекс Иванова грабна бронзов медал в тройния скок. С шампионска титла се отчетоха и юношите – в лицето на Даниел Борисов, който бе над всички в тройния скок. С огромни заслуги за успехите на младите атлети на Локомотив са и двамата треньори Николай Атанасов-Джоко и Ивайло Русинов.

Видя се, че добрите резултати дойдоха веднага след като залата ни на Лаута бе ремонтирана и вече имаме нормални условия за подготовка. Остава само Община Пловдив да изпълни ангажиментите си и да се реши въпроса с отоплението и съблекалните, коментира изпълнителният директор на СКЛА Локомотив Атанас Запрянов.