Състезателят по карате киокушин Васил Димитров стана шампион и в кик бокса. Представителят на садовския клуб „Гладиатор“, който е европейки и световен шампион в карате при подрастващите, грабна титлата в кик бокса в категория до 91 кг на държавния шампионат в Шумен. На финала при юношите старша възраст Васко се справи с опонента си от Варна, след като два пъти го прати в нокдаун и спечели с технически нокаут.

18-годишният Димитров постигна този успех след тримесечни тренировки в пловдивския клуб по кик бокс и ММА КА-2, под ръководството на Милуш Драганов. Последният е син на Драган Драганов, който е основател на клуб „Гладиатор“ и световен шампион по карате за ветерани, както и човекът, под чието ръководство Васко постигна най-големите си успехи в киокушина. В Шумен представителите на КА-2 спечелиха още два медала. След тежки и оспорвани срещи Светослав Саръиванов и Светослав Славов останаха трети в категорията си.

Не мога да кажа кой спорт ми харесва повече. Ще се състезавам и на двата фронта и ще се готвя в зависимост от предстоящите състезания, заяви Васил Димитров след официалния си дебют в кик бокса. Там той продължава да се бори при юношите, докато в киокушина настоящата година ще му бъде първа при мъжете.