12-годишният български талант в ските Атанас Петров /след 8 дни ще навърши 13/ продължава да жъне победи по пистите в Италия и оставя зад гърба си поредния си силен сезон. Наско е син на многократната ни шампионка по сноуборд Мария Димова и от няколко години прекарва зимните месеци в италианските Алпи, където постоянно усъвършенства уменията си печели куп призови места от най-различни състезания в силна конкуренция.

В четвъртия си сезон в Италия Наско показа, че вече може да се мери и с по-големите и бе на познатото най-високо ниво при връстниците си. През изминалата зима той участва в 25 състезания, като за първа година стартира на седем надпревари в супергигантски слалом и се класира на призови позиции. Независимо, че бе по-малък в групата, той заемаше позиции в Топ 10 и Топ 20 при повече от 150 участници в Алпи Чентрали. В своята възрастова група обаче нашето момче неизменно се класираше между първо и трето място.

Наско грабна първите места и в трите състезания Миникъп Ливинио в едноименния италиански курорт. Също така той кара с успех и в стартовете от кръг ‘’Чиркуито’’ на провинция Сондрио - 6 състезания, проведени в Санта Катерина, Мадезимo, Валдидентро, Бормио и Ливинио. В тях Наско спечели две седми места, две осми и едно десето в групата, но при набора си бе безапелационен с 3 първи и две втори места

В 6-те състезания за Централните Алпи, проведени в Тему и Санта Катерина, в набора си Атанас се класира между първо и трето място и между десето и двадесето място в групата. Талантът спечели и 4-те мемориални старта в Ливинио, а в Италианския шампионат в Тополино (Фолгария) зае 29-то място в групата и второ сред връстниците си, което го затвърди като една от най-големите ни надежди в алпийските ски.