Общински съвет по наркотични вещества с Превантивно-информационен център - Пловдив, организират девети по ред междуучилищен мини-футболен турнир под надслов: „Живей истински!”. Инициативата е част от годишната им кампания: „Не прави днес това, за което ще съжаляваш утре!” и се реализира под патронажа на кмета на Община Пловдив инж. Иван Тотев. Събитието ще се проведе на 30 май на Гребната база на футболните игрища на Младежки център в рамките на деня с начало 10.00 часа.

За Купата на Общински съвет по наркотични вещества с Превантивно-информационен център ще се борят ученици от 8 /осем/ пловдивски училища - гимназиален курс на обучение. По този начин всички участници ще покажат една различна алтернатива за уплътняване на свободното време на младите хора чрез ангажиране със спортни мероприятия в борбата с наркотичните и психоактивните вещества. Футболния турнир ще се проведе с любезното съдействие на Председателя на ЗС на БФС – Пловдив, който ще осигури съдийски състав и част от наградния фонд.

Почетни гости на мероприятието ще бъдат зам.-кметът по спорт, младежки дейности и социалнаполитика Георги Титюков, директорът на Дирекция „Спорт и младежки дейности“ Петър Зехтински и Атанас Пашев. За всички участници в турнира са подготвени футболни награди – отборни и индивидуални.