На изкуствения терен на Лаута, се проведе второто издание на фенския футболен турнир „Легендите не умират“, в памет на великия Аян Садъков. Припомняме, че турнирът се проведе за първи път миналата година, като част от инициативата за изграждане на „Алея на славата“ в рамките на стадион Локомотив. Началото ѝ беше поставено в края на 2018 година със скулптурата-паметник на Аян Садъков. Средствата от състоялото се второ издание на турнира също ще отидат в подкрепа на каузата.

В надпреварата се включиха цели 22 отбора, а срещите бяха с продължителност 20 минути. Победител стана отборът на „Викинги“, като първи подгласник е „Уникални кадри“, а третото място е за „Пияни и опасни“. Индивидуалните награди получиха:За цялостно представяне – Николай Спасов (Гарата). За най-добър вратар – Димитър Цанков (The usual suspects). Голмайстор на турнира стана Кристиян Хорманов (Викинги). Най-красив гол – Христо Николов (Гарата). Наградите бяха връчени от капитана на Локомотив Пловдив Димитър Илиев.

Надпреварата бе съпътствана от много положителни емоции, като дори преваляващият от време на време дъжд не успя да попречи участниците да дадат всичко от себе си. Организаторите се бяха погрижили да има студена бира и ароматна скара за всички, а най-щастливи бяха малките локомотивци, за които имаше много изненади, включително и вкусна торта.