Ветераните на Локомотив (Пловдив) станаха за седми пореден път областни шампиони. Днес те победиха като гости Ботев с 1:0 на базата в квартал “Коматево”. Защитникът на “черно-белите” Георги Иванов* се разписа с глава и донесе победата.

Локомотив стигна до финалната среща без игра – служебна победа над Асеновец и почивка във втори кръг.

Още в 3-ата минута Красимир Димитров можеше да се разпише с глава. В 23-ата минута, след изпълнение на фаул, Стефан Учиков от домакините нацели страничната греда. В 25-ата минута Георги Илиев стреля от дистанция, стражът на Ботев спаси. В 30-ата минута нападателят на Локомотив Георги Иванов бе изведен на добра позиция и нанесе изстрел, вратарят на “жълто-черните” се намеси. В последните минути на първата част Иванов и Илиев комбинираха, последва изстрел встрани от целта.

Втората част Локомотив беше отново по-активния тим. Това даде резултат в 54-ата минута. Центрирана топка бе отклонена от нападателя Георги Иванов към защитника Георги Иванов, който с глава се разписа за крайното 0:1.

Локомотив се класира за междуобластната фаза, която вероятно ще се проведе в началото на следващата година.

*Сред титулярите на Локомотив имаше двама с името Георги Иванов. Първият е спортния директор на “черно-белите”, вторият е треньор в школата на клуба, като именно той вкара и победния гол.

Локомотив започна в състав: Стоян Ламбов, Георги Мечечиев, Георги Иванов, Александър Тунчев, Георги Недевски, Николай Костов, Георги Илиев, Ванчо Траянов, Красимир Димитров, Здравко Лазаров, Георги Иванов