Не идвам като директор и не съм силния човек в Локомотив, както и не съм дошъл да сменям треньора. Това заяви бившият старши треньор на черно-белите Александър Станков при официалното си представяне на Лаута като консултант по спортно-техническите въпроси. Работата му ще обхваща, както представителния тим, така и детско-юношеската школа. Аз съм скромен човек, който обича да работи и се радвам, че се връщам в клуб, който много уважавам и обичам и ценя хората, които работят в него. Тук съм прекарал много тежки, но и много хубави моменти и се надявам с всеобщи усилия да свършим нещо позитивно, каза още Станков, който бе наставник на Локо преди повече от 5 години.

Уговорката ми с г-н Крушарски бе, че няма да ставам треньор. Все още не съм прекратил треньорската си кариера, но бъдещето ми като треньор е свързано само с чужбина, добави специалистът, който доста време работеше зад граница. С него и г-н Бонев се разбрахме да поставим ново начало и основният ни приоритет да бъде школата и налагането на наши юноши в мъжкия отбор. Заявявам най-отговорно, че съм  приятно изненадан от положителните промени в школата в сравнение с периода, когато бях треньор. Проблемът е, че децата тренират на един терен, на който и осветлението не е на необходимото ниво, и треньорите правят чудеса с графиците. Независимо от това обаче всичко е много добре организирани като тренировъчен процес, има огромен ред и дисциплина, а треньорите са отлично подготвени. Това, което отличава школата на Локо от тези на водещите отбори в България е единствено базата и условията за работа.

Имаме много примери на футболисти, които са израснали тук, но не са в Локомотив. Трябва да променим това. Бъдещето на Локомотив е свързано с повече български деца, израснали в школата. Ще наблегнем и на селекция на млади наши момчета, за което ще бъдат създадени скаутски звена за различни региони на страната. Най-важното, което трябва да се направи е да се подобри базата. Децата трябва да имат терени и съм сигурен, че това ще стане, коментира Сашо Станков.

Той говори и за мъжкия представителен тим, който напоследък не върви добре. Смятам, че в момента Локомотив е под нивото на онова, което би трябвало да бъде и не отговаря на изискванията на самия клуб. Според има направени доста грешки – това не е тайна за никого. Тепърва ще се занимаваме по-детайлно с първия отбор. Отдавна не е имало такъв отлив на трибуните и това е най-големият критерий за продукта, който се предлага. Не съм свикнал на гледам по 500 души на Лаута – това за мен никак не е добре. Вече са разпределени начините, по които ще се работи по селекцията – ще се наблюдават мачове от Б и В групите. Предстоят важни мачове и не искам на нагнетявам обстановката, но би трябвало да има по-високо качество и по-високи критерии в Локомотив. Ако видя, че нещата не вървят и президентът Христо Крушарски не се вслушва в съветите ми – просто ще се разделим. Не искам да върша половинчати неща, имам си принципи и няма да се отклоня от тях, завърши Сашо Станков.