Главният съдия Стефан Апостолов и помощниците му порязаха Локо на Лаута. Черно-белите загубиха от Етър с 0:2 в първия полуфенален ма за седмото място, даващо право на бараж за Лига Европа. Вторият гол на виолетовите обаче падна след немаркирана засада на Даниел Младенов, а вратарят на домакините Мартин Луков, който го фаулира за дузпата, бе изгонен с червен картон. Предстои да се види какво ще бъде наказанието на Луков. Ако той бъде санкциониран за два мача, ще пропусне финала за Купата на България срещу Ботев на 15 май. По принцип би трябвало санкцията да бъде за една среща, но всичко ще зависи и от доклада на рефера и от това дали Луков е обидил съдиите. На почивката пък старши треньорът на Локо Бруно Акрапович поиска обяснение от реферите.

Иначе Етър надигра Локо, особено след като черно-белите останаха с 10 души още преди почивката. В началото Даниел Младенов удари греда с удар с коляно след центриране отляво. В 24-таа минута обаче нападателят бе точен. Той засече отблизо след отлично центриране на Крум Стоянов отляво и изведе Етър напред. В 36-тата минута Младенов получи извеждащ пас, но в момента на подаването бе на около метър зад защитата на Локо. Страничният рефер не маркира засада, а Луков фаулира откъсналия се сам срещу него нападател и бе изгонен. Сърмов вкара дузпата, която влезлият вратар Илко Пиргов не можа да отрази.

С човек по-малко съпротивителните сили на черно-белите спаднаха драстично и след почивката не се случи нещо кой знае колко интересно като гостите напълно владееха положението. Единствено в края на срещата Ален Ожболт можеше да вкара за Локо, но пропусна от чиста позиция. Срещата реванш е в петък от 17.15 часа във Велико Търново.

ЛОКОМОТИВ - ЕТЪР 0:2
0:1 Даниел Младенов (24)
0:2 Георги Сърмов (39 д)

ЛОКОМОТИВ: Мартин Луков, Милош Петрович, Асен Георгиев, Димитър Везалов, Йосип Томашевич, Парвизджон Умарбаев, Един Бахтич, Бирсент Карагарен, Димитър Илиев, Игор Банович, Анте Аралица

ЕТЪР: Христо Иванов, Здравко Илиев, Венцислав Василев, Пламен Гълъбов, Крум Стоянов, Георги Сърмов, Румен Руменов, Никола Колев, Даниел Младенов, Велко Батрович, Флорент Боджадж