Премиерът Бойко Борисов посети стадион Локомотив в квартал Лаута, за който правителството отпусна 12 милиона лева. Той бе посрещнат от областния управител Дани Каназирева, кмета на Пловдив Здравко Димитров, президента на Локо Христо Крушарски и шефовете на клуба и фенове, които му подариха клубна тениска. Борисов я връчи на финансовия министър Владислав Горанов с думите: Ето ти тази тениска, струва 12 милиона.

Трябва да побързаме, до края на годината. Къде е онзи Митко, дето ми пише есмеси, да не е в Стара Загора. Дето Камбуров, който ми е набор, да ви вкарва голове, продължи с шегите премиерът.

В края на годината ще ви поканим, да видите какво бижу ще е стадионът, казаха шефовете на черно-белите. Каквото ми сте ми искали съм го дал. Моля кметът, общинския съвет, да не се червим. Максималмо бързо направете прецедурите. Сигурен съм, че ако нещо няма да достигне, ще го оправим, заяви премиерът. Това ще ни стигне. Бях предвидил по 2 млн. лева на година. Ще стигне и ще ни помогне по-бързо да стане и базата, каза Крушарски, след като запозна премиера с проекта на стадиона. Много е хладно ще ми изстинат министрите, завърши Борисов и се отправи към Колежа.