Изпълнителният директор на Локомотив (Пловдив) Павел Колев сподели след загубата с 0:3 от Левски, че клубът дърпа отбора назад. Той направи доста критични изказвания към ръководството на "смърфовете", след което обяви, че не вижда смисъл повече да работи в "черно-белия" клуб.

"Нямахме футболни аргументи да се противопоставим на Левски. Получихме гол без положение през първото полувреме. След това, при една малко спорна ситуация, падна и втори гол и психологически нещата станаха доста сложни за нашия отбор. Като получиш два гола на стадион “Георги Аспарухов”, обикновено нещата не свършват добре. За съжаление това е само върхът на айсберга. Отборът като отбор отдавна изпревари клуба като развитие.

Аз, а мисля, че и Илко Пиргов, не виждаме как може клубът да догони отбора. Даже става май по-скоро обратното - клубът дърпа отбора назад. Имаме си доста сериозни проблеми и тъй като ние с Илко Пиргов не сме си намерили името на улицата, сме пред вас, за да кажем, че при тази обстановка, ако няма някакво генерално решение на проблемите, ние няма как да продължим да работим по този начин. Загатнах ви за част от тези проблеми още през лятото. Юли месец имахме едни сътресения, в които доста ясно показах, че нямам никакво намерение да ставам параван за неща, които нито са съгласувани с мен, нито ми харесват така, както аз разбирам развитието на един футболен клуб. Понеже бих предпочел да мога да гледам хората в очите, когато ми задават въпроси защо и какво се случва в Локомотив (Пловдив), затова и говоря в момента. Така, както сме тръгнали, нещата няма да свършат добре. Има много сериозно напрежение, което стига до някакви ексцесии между основните акционери в Локомотив (Пловдив). Нещата преминават границите на добрия тон и ние с Илко Пиргов сме заложници на такива отношение, което се отразява зле на клуба. През последните 4-5 месеца успяхме да вкараме плащанията в някакъв ритъм, без да коментирам какво сме заварили. Опитахме се да погасим част от тези задължения и с чиста съвест мога да кажа, че през последните 4 месеца заплатите на футболистите и персонала се плащаха сравнително навреме и парите бяха изкарани от самия клуб.

За съжаление част от средствата, които Локомотив (Пловдив) като марка, успя да генерира, не влязоха в Локомотив (Пловдив). Въпреки моите настоявания да разбера защо се случва това и къде отиват тези пари, отговор така и не получих, освен за част от сумите, които ми беше казано, че се дават на Миньор (Перник) назаем и ще бъдат върнати. До този момент тези средства в Локомотив (Пловдив) не съм ги видял. Огромен проблем имаме с екипировката - подписан е договор, който аз заварих и все още не мога да го изплатя. Да не говорим, че самата екипировка не е налична. Който е избирал фланелката, да дойде да отговори защо футболистите нямат достатъчно екипи, защо се получи така, че генерираме средства през онлайн магазина чрез поръчки и не можем да ги изпълним, защо средствата от този онлайн магазин не влизат в Локомотив (Пловдив), а отиват някъде другаде и още редица въпроси, на които аз така и не получих отговор. Може би се очакваше от нас да ходим по вода, за да докараме от Китай фланелки. Няма как да се случи, това отнема време. Стигнахме дотам, че отборът беше заплашен от това да не бъде настанен във Враца, защото нямаше кой да плати хотела. Единият собственик плати хотела на място с кредитната си карта, доколкото имаме информация. За мен това не отива на клуб като Локомотив (Пловдив). В тази обстановка ние имаме претенции да се борим за челни места и да се конкурираме с големите клубове в България. Това е меко казано несериозно.

По тази причина аз не виждам особен смисъл да се боря повече, защото очевидно нещата в Локомотив (Пловдив) се решават някъде на друго място, а не на стадион “Лаута”.

Акционерите са двама. Това са разговори, в които не участвам. Моята роля е да защитавам интересите на клуба и това правя в момента. Ако не го направя, аз ставам мълчалив съучастник, което няма да допусна. Затова заставам пред вас и се обръщам към феновете на Локомотив (Пловдив), защото те и в трудните, и в хубавите моменти са винаги зад клуба.