Пловдивските Локомотив и Ботев скърбят за футболната легенда Иван Вуцов, който си отиде от този свят днес, на 79-годишна възраст. Той е част и от историята на нашия клуб. Завършва треньорската си кариера именно като наставник на Локомотив Пловдив през 1994 г., след което приема да стане изпълнителен директор на БФС, припомня официалният сайт на Локомотив Пд.

Вуцов винаги е показвал огромно уважение към нашия отбор. Той поема риска да вземе от Б група легендата ни Аян Садъков, когато е само на 20 години и да го наложи в А националния отбор, а на Мондиал 86 гласува доверие в състава на трима души от черно-бялата школа - Аян Садъков, Христо Колев и Георги Йорданов. Иван Вуцов заедно с Иван Славков избраха за национален селекционер Христо Бонев, който класира отбора за Мондиал 98, се казва още в съобщението на сайта на черно-белите.

Сайтът на Ботев също отдаде дължимото на една от най-влиятелните фигури в историята на българския футбол и припомни, че Вецов е играл за жълто-черните в периода 1958-1960 година, когато отбива военната си служба.