Футболистът на 2019 година в България - капитанът на Локомотив Пд Митко Илиев, заяви, че изобщо не е очаквал годината да се развие по подобен начин. В началото не съм си и помислял, че ще имаме такъв сезон - и аз и отборът ми. Но когато хората те ценят, когато имам такива съотборници, които са не само прекрасни момчета и отлични футболисти, нещата се нареждат. Благодаря на треньора Бруно Акрапович, който ми дава свобода на терена и така се чувствам най-добре. За мен е чест да получа наградата от Димитър Бербатов, който по мое мнение е най-големият талант в българския футбол. Невероятно е името ми да застане редом до такива легенди, които са печелили тази награда, каза Митко.

Благодаря на всички журналисти, които са гласували за мен и сбъдват една детска мечта. Искам да кажа и няколко думи за Васко Божиков - достойно за уважение е, че е капитан на чуждестранен отбор. Мисля, че и Антон Недялков заслужава тази награда. Всички стискаме палци на Лудогорец да отстрани Интер, каза още Митко Илиев.

Митко Илиев е Футболист на годината на България!Капитанът на Локо заслужено грабна приза, той е и най-добър нападател, Неделев - най-добър халф, голът на Ожболт е номер 1