Локомотив записа четвърти пореден успех в контролите по време на зимната подготовка. Тимът победи с 2:1 Созопол в контрола, която се игра на стадиона в Поморие. Димитър Илиев и Лукас Салинас вкараха за Локомотив, а неофициален дебют направи Конър Руан. 
 
В 7-та минута удар на Салинас премина покрай вратата, а три по-късно изстрел на Александър Иванов беше отразен от вратаря на Созопол.
 
В 13-та минута Димитър Илиев откри за Локомотив. Карагарен беше изведен сам срещу вратаря на Созопол подаде към Илиев, който на опразнената врата вкара за 1:0. 
 
В 38-та минута бърза контраатака за Локомотив приключи с гол на Салинас, който овладя топката напредна и удвои преднината на Локомотив.
 
На полувремето Локомотив направи седем промени, като всички влезнали бяха юноши на клуба. 
 
В 60-та минута англичанинът Конър Руан направи неофициален дебют за Локомотив. Руан, който най-вероятно ще подпише договор следващата седмица с Локо замени Момчил Цветанов.
 
В 64-та минута Созопол намали един гол. След изпълнение на пряк свободен удар, топката бе отклонена във вратата на младия вратар Георги Милев за 2:1. 
 
Така Локомотив записа четвърти пореден успех от четири мача в контролите след успехите над Марица, Атлетик Куклен и Берое.
 
В събота Локомотив ще изиграе поредната си контрола срещу Добруджа. Двубоят ще е и последен за тима по време на лагера в Поморие. 
 
Локомотив: Мартин Луков, Дейвид Малембана, Лукас Масоеро, Диниш Алмейда, Момчил Цветанов, Бирсент Карагарен, Петър Витанов, Парвиз Умарбаев, Лукас Салинас, Димитър Илиев, Александър Иванов