С двама нови и 4-ма на проби стартира зимната си подготовка отборът на Локомотив Пд. Новите са нападателят Момчил Цветанов, който вече бе представен официално преди няколко дни, и вратарят Стамен Бояджиев /на долната снимка/, който от днес е играч на черно-белите. Той е роден на 25 юни 1997г. в Пловдив. Минал е през юношеските отбори на Ботев (Пловдив) и Венеция. Състезавал се е за тимовете на Ботев, Свиленград, Несебър, Созопол. За последно е играл за Кариана (Ерден). Договорът му с Локо е за 3 години.

На проби са четирима млади футболисти – Ивайло Маринов, Расим Сюлейман, Петър Лозански /родени 1999 г./, както и роденият през 1997 година Петър Ботица. Общо 22-ма играчи излязоха за първата тренировка преди минути. Милощ Петрович пристига утре, а Парвиз Умарбаев – на 12 януари. Той и Симеон Райков остават в отбора, заяви старши треньорът Бруно Акрапович. За двамата се твърдеше, че са изпаднали в немилост и ще бъдат трансферирани, но наставникът категорично отрече подобна възможност. Акрапович заяви още, че на проби могат да дойдат и други, но ще бъдат привличани само качествени попълнения. Треньорът допълни, че първо трябва да се запознае с качествата и формата на спрягания за завръщане халф Христо Златински, който е играч на румънския ФКСБ Букурещ. Двама юноши също започват с първия тим – Филип Колев и Октай Юсеин. До момента никой от юношите не е доказал, че може да играе за мъжете, надявам се това да се случи  през пролетта, каза Акрапович. Имахме трудна есен, изпуснахме нелепо 6-8 точки. С президента Христо Крушарски сме провели около 15 разговора през почивката, той ми засвидетелства пълната си подкрепа на това, което правим, каза още старши треньорът на Локо.

Няколко проверки ще изиграе представителният отбор на Локомотив до подновяването на шампионата. "Черно-белите" ще имат мачове както на българска, така и на турска земя, където "смърфовете" ще бъдат на лагер от 25 януари до 10 февруари в Анталия.

Проверките на Локомотив:

в Пловдив:

12.01 - Локомотив - Локомотив U19 /учебна игра/ от 15:00ч.

16.01 - Локомотив - Марица (Пловдив) от 15:00ч.

20.01 - Локомотив - Локомотив (Горна Оряховица) от 14:30ч.

В Анталия:

28.01 - Локомотив - Динамо (Тбилиси, Грузия)

01.02 - Локомотив - Беласица (Струмица, Македония)

05.02 - Локомотив - Спартак (Суботица, Сърбия)

09.02 - Локомотив - Сеница (Сеница, Словакия)

Часовете на мачовете в Турция ще бъдат обявени допълнително.

Видеорепортаж на Авел Бялков

.