Локомотив прекъсна победната си серия и завърши 1:1 с Дунав на Лаута в първия мач от плейофите във втората осмица на Първа лига. Загубата на две точки едва ли ще се окаже фатална за черно-белите, които са почти сигурни за едно от първите две места в Група Б и продължаване на борбата за седмото място, даващо право на бараж за Лига Европа. И двата гола паднаха преди почивката. Домакините бяха по-добрият и по-активният отбор, особено през първата част, но срещнаха трудности с организираната защита и пресата на гостите от Русе. След почивката техен гол бе отменен поради спорна засада.

Локо откри в 28-та минута. Тогава Умарбаев открадна една топка в центъра, последва продължителна акция, след която Ален Ожболт прониза мрежата с хубав плътен удар от границата на пеналта. Дунав изравни от нищото в самия край на първото полувреме при първата си по-опасна атака. Божидар Васев се пребори за една топка в близост до наказателното поле и намери Драгош Фърцулеску. Той центрира отлично към непокрития Исмаил Иса и нападателят с глава прониза вратаря Илко Пиргов, който малко по-рано се бе появил в игра на мястото на контузения Мартин Луков.

След почивката пресата на Дунав затрудни максимално черно-белите, които трудно създаваха положения. Фърцулеску пробва рефлекса на Пиргов от пряк свободен удар, малко след това Димитър Илиев удари греда след удар с глава след центриране отляво и това бе всичко по-интересно. Стивън Езе вкара гол за Локо с глава след центриране отляво от фаул, но попадението бе много спорно отменено поради засада. На повторенията се видя, че Езе бе по-скоро на една линия с отбраната.

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) - ДУНАВ 1:1

1:0 Ожболт (28)

1:1 Иса (45)

ЛОКО ПД (4-2-3-1): Луков; Петрович, Езе, Везалов, Томашевич; Карагарен, Банович, Умарбаев, Ожболт; Бахтич, Аралица

Старши треньор: Б. Акрапович

ДУНАВ (4-4-2): Макенджиев; Инкоом, М. Ковачев, Патев, Мунин, Исаевски; Димов, Фирцулеску, Попадийн, Б. Васев, Иса

Старши треньор: Л. Киров

СЪДИЯ: Николай Йорданов

СТАДИОН: "Локомотив"