Локомотив грабна шеста поредна победа в efbet Лига в паметен мач на Лаута. Черно-белите удариха Черно море с 1:0, след като в последните 30 минути играха с 10 души след червен картон на Петрович. Двубоят ще се запомни с два рекорда – Георги Илиев подобри постижението на Марин Бакалов от 454 срещи във футболния ни елит, а капитанът Димитър Илиев кара гол шедьовър, за да подобри личното си постижение и да запише 12 попадения през сезона във всички турнири.

Локо бе по-добрият тим и доказа, че е един от най-стойностните ни отбори в момента. Домакините играха с желание и самочувствие и съвсем заслужено се поздравиха с крайния успех. Още в началото Малембана можеше да открие, но ударът му от фаул с мъка бе избит от вратаря на гостите Митрович. В 14-та минута Димитър Илиев показа защо е един от най-добрите футболисти в родния шампионат. Той получи една топка отляво, навлезе към пеналта, направи за сях трима бранители в зелено и с ювелирен диагонален шут прати в далечния ъгъл топката, която се удари в гредата и влетя в мрежата.

В началото на второто полувреме Карагарен подаде към Димитър Илиев, който пропусна към Умарбаев, но последният стреля встрани от вратата. В 62-та минута Петрович бе изгонен за втори жълт Картон. Черно море натисна и създаде няколко ситуации, но не можа да стигне до изравняване. В 85-та минута Ален Ожболт пропусна да вкара втори гол за Локо. Той засече след корнер, но вратяр на гостите изби.

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) - ЧЕРНО МОРЕ 1:0

1:0 Д. Илиев (14)

ЛОКОМОТИВ: Мартин Луков, Дейвид Малембана, Стивън Езе, Динис Алмейда, Милош Петрович, Парвиз Умарбаев, Момчил Цветанов, Бирсент Карагарен, Георги Илиев, Димитър Илиев, Ален Ожболт

ЧЕРНО МОРЕ: Миодраг Митрович, Виктор Попов, Даниел Димов, Димитриос Хантакиас, Цветомир Панов, Дани Кики, Емил Янчев, Родриго Енрике, Васил Панайотов, Мартин Минчев, Исмаил Иса

Стадион: “Локомотив”, Пловдив

Съдия: Волен Чинков