Шествието, поведено от собственика на Локомотив Пловдив Христо Крушарски, стигна до площада пред Община Пловдив. Хиляди фенове посрещнаха с песни Купата на България. Припомняме, че черно-белият трабант кабрио и автобусът с футболистите и Купата потеглиха на триумфална обиколка из града преди повече от час от Лаута. Вчера възпитаните на Бруно Акрапович завоюваха историческа победа на финал срещу другия любим пловдивски тим - Ботев.

Един от първите, които се снимаха с купата, бе легендата на Локо Гочо Василев, предава репортер на Traffinews.bg. Момчетата от отбора влизат един по един във фоайето на общината, тъй като стотици фенове ги очакват пред вратите, за да ги поздравят. Те са окичени със златните медали.

Играчите бяха посрещнати от кмета на града Иван Тотев и областния управител Здравко Димитров. Те връчиха на президента на клуба Христо Крушарски плакет за участието му в исторически финал и изказаха благодарност за спектакъла, който се е получил. От своя страна собственикът на тима благодари за оказаната подкрепа и поздрави играчите и треньора Бруно Акрапович. Той си пожела скоро в Пловдив да бъде издигнат стадион, за да може подобни спектакли да се провеждат в града на тепетата. 

Припомняме, че шествието премина по ул. „Лев Толстой“, бул. „Княгиня Мария Луиза“, ул. „Гладстон“ и ул. „Преслав“. По предварителни данни по булевард "Мария Луиза" се движат поне 900 души. Сред феновете, които ги посрещнаха, бяха и най-малките надежди на тима, облечени с клубни фланелки.

След тържественото посрещане Купата бе изнесена на терасата, а фитболиските и Христо Крушарски се редуваха да я вдигнат пред очите на щастливата публика. 

Водите на фонтана с пеликаните бликнаха в бяло в чест на локомотивци.

Ето какво уловиха обективите на нашите репортери: