Президентът на Локомотив Пд Христо Крушарски разпространи декларация по повод твърденията на фенклуба, че ръководството проявявало пасивност по отношение на концесиите на Лаута и клубната база за школата. Феновете излязоха със своята позиция след срещата с кмета на Пловдив Иван Тотев и спортния министър Красен Кралев през седмицата в Общината. Ето акво се казва в декларациятата на Крушарски:

Уважаеми локомотивци,

Обръщам се към цялата черно-бяла общност, тъй като в последните дни отново ставаме свидетели на разпространяването на невярни и манипулативни информации, с които се цели да бъде дискредитирано ръководството на Локомотив Пловдив. Този път е използвана болната за всички нас тема, свързана с изграждането на новата база на ДЮШ и новия стадион.

Ден след проведената на 6 февруари среща между министъра на спорта Красен Кралев, кмета на Община Пловдив Иван Тотев, представители на Фенклуб „Локомотив Пловдив“ и почетния президент на Локомотив Христо Бонев, в публичното пространство се появи информация от състоялата се среща, в която е акцентирано върху следното:
„Неизбежно беше засегнат и проблемът с пасивността на клубното ръководство на Локомотив Пловдив. Тази пасивност беше изтъкната от страна на общинската управа на Пловдив като сериозна пречка.“ 
Прави се внушението, че аз и ръководството на клуба не сме заинтересовани да бъдат построени тези два стратегически за развитието на клуба обекта. 

Направих си труда да изгледам запис от срещата, публикуван в сайта plovdiv24.bg. Внимателно изслушах изказването на кмета на община Пловдив Иван Тотев и останах озадачен, защото никъде не чух той да споменава, че ръководството на Локомотив Пловдив е било пасивно. Може би е редно авторите на посочената публикация да уточнят кого точно визират, цитирайки „общинската управа на Пловдив“?  В приложеното по-долу видео господин кметът съобщава, че е приключило прединвестиционното проучване на двата обекта - новата база на ДЮШ и новия стадион, анализите вече са готови и предстои да започне процедура по отдаването на обектите на концесия. Което означава,че нещата са на финалната права и от тук нататък следват процедури, които са изцяло в правомощията на органите на местната власт. Достигането до този етап обаче нямаше да се случи, ако ръководството на Локомотив е било „пасивно“ и не си е свършило работата. Ще остана верен на традицията си и отново ще говоря с факти. 

Ръководството на Локомотив Пловдив е заявило своите инвестиционни намерения, които са входирани в Община Пловдив по съответния ред както следва: №16КЛ37 от 25.01.2016 г. и №16КЛ413 от 05.10.2016 г.

Ръководството на Локомотив Пловдив  е възложило изработването на проекти за двата обекта, които вече са факт.

Ръководството на Локомотив Пловдив  е входирало всички изискуеми документи, които са необходими за отдаването на концесия на имот, предвиден да се превърне в тренировъчен комплекс, намиращ се в ЖК Тракия, както и концесия за реконструкция и модернизация на ,,Спортен комплекс-стадион ,,Локомотив''. Входящите номера са съответно 17КЛ262 от 23.10.2017 година и 17КЛ212 от 30.10.2017 година.

Така че, ако е имало пасивност по отношение на обновяването на стадиона и построяването на нови бази, то тя със сигурност не е от страна на сегашното ръководство на клуба.

И за да спрат спекулациите по темата, възнамерявам да се възползвам от обявената от кмета Иван Тотев възможност за лична среща с него по въпросите, свързани с двата проекта, като бих се радвал да дойдат не само  представители на фен организациите, присъствали на предходната среща, но и всеки заинтересован редови локомотивец.