Десетки фенове на Локомотив Пд изпълниха заканата си и се събраха на протест пред сградата на Община Пловдив. След края на традиционната Черно-бяла Коледа, която се проведе в Драматичния театър, те се отправиха към Общината, като протестът бе кратък и мина нормално под охраната на органите на реда. Феновете разпънаха огромен плакат "Не разделяйте Пловдив", който можеше да се види и по време на тържеството в театъра.

Те изразяват недоволството си от решението на държавата да подпомогне строителството на стадиона на Ботев, като смятат, че се проявява двоен аршин. Черно-белите запалянковци настояват, че е редно да бъде оказана държавна помощ и за реконтрукцията на стадион Лаута. А най-справедливият вариант според тях е правителството да помогне за построяването на стадион Пловдив, който да бъде ползван от всички пловдивски клубове.

Феновете постояха няколко минути и се разотидоха, като утрешният протест ще бъде по-мащабен. Сборът ще е в 11.30 часа - отново пред Общината, след което запалянковците на Локо ще се отправят към Лаута за мача с Левски от 14.15 часа.

Феновете на Локо се вдигат на протестиТе настояват държавата да задели средства и за Лаута, а не само за Колежа

Феновете на Локо с писмо до Бойко Борисов – искат равнопоставеност с Ботев в инвестициитеСпоред „черно-белите" привържаници е по-добре да се построи ст. Пловдив" вместо Колежа