Феновете на Локо с писмо до Бойко Борисов – искат равнопоставеност с Ботев в инвестициите

Според „черно-белите" привържаници е по-добре да се построи ст. Пловдив" вместо Колежа

Пловдив
08.12.2019 14:46 1268 6
Феновете на Локо с писмо до Бойко Борисов – искат равнопоставеност с Ботев в инвестициите

Привържениците на Локомотив (Пловдив) обединени от Фен клуба на ”черно-белите”, публикуваха писмена позиция до Премиера на България Бойко Борисов, към който зададоха няколко въпроса, свързани с ангажимента за строителството на ст. Христо Ботев.

Ето и цялото писмо без редакторска намеса:

До Премиера на Република България

Г-н Премиер,

Обръщаме се към Вас, след като с дълбоко учудване прочетохме готовността Ви да изградите нов стадион на частно дружество с държавни пари. Бихме искали да попитаме какви са аргументите Ви да бъдете толкова щедър и да дадете милиони за един частен проект, затънал в мъгла и дългове? С какво този клуб е повече, от който и да било друг в Пловдив и изобщо в България, че държавата и ние, данъкоплатците ѝ, да дадем няколко десетки милиона, за да строи този стадион? Защо сте толкова щедър и отзивчив към просията на стотина лумпени, излезли да искат нов стадион, само защото смятат, че някой им е длъжен? Ние, данъкоплатците, вече веднъж платихме за изграждането на модерната им тренировъчна база в Коматево, а сега ни грози опасността да плащаме от нашите пари и за нов стадион.

Ако искате да инвестирате в спорта и изграждането на стадиони, защо такава инвестиция не бъде насочена към реновирането на ст. "Пловдив“?! Стадион, който е на всички пловдивчани и би могъл да се ползва от всички клубове в града ни, нещо, което би било прекрасна реклама за Вас и за добрите Ви намерения за града, към който имате "особено чувство“ по ваши думи. Вместо това Вие искате да го направите само за един от футболните клубове в него.

Категорично се противопоставяме на това Ваше решение, защото то не е в интерес на Пловдив!

Толкова ли просперира Пловдив и България, че държавата да проявява такава щедрост и то за частни интереси? Това ли е най-нужното на града ни, че стигнахте дотам да уреждате един частен футболен клуб с нов стадион за милиони? Пловдив има нужда от десетки по-важни проекти, които биха били от полза на целия ни град и които биха били реализирани с въпросната сума, която ще отпуснете за този опорочен стадион! С това си решение сериозно и основателно се противопоставяте на интересите на гражданите на Пловдив, докато с реновирането на градския стадион, например, с построяването на околовръстни трасета или нов мост над Марица, ефектът от разумно изразходваните средства би бил огромен и оценен от целия ни град! Сега няма как да е така!

Локомотив Пловдив от години чака "зелена светлина“ за база за ДЮШ, неведнъж изготви както идейни, така и технически проекти за база, за трибуна "Бесика“, за цялостното реновиране на стадиона си, който все още е общинска собственост, няма "тежащи“ концесии и милиони задължения, но така и не получи грам подкрепа от Община Пловдив! За разлика от затъналия в дългове футболен клуб, на който обещахте стадион с държавни пари и който бутна стадиона си, а после изпадна във финансов колапс след фалита на века на КТБ!

И въпреки всичко Вие и голяма част от държавния апарат дойдохте на крака, за да откриете рестартирането на строежа им! На стадиона, предмет на концесия, която вече не бе спазена веднъж и за която вече 5 години не са плащани нито лев концесионни такси.

Г-н Борисов, оценяваме желанието ви да помогнете на г-н Крушарски да изгради тренировъчна база за Локомотив Пловдив. Няма как да не отбележим, че такава база се оценява на 3 милиона лева, а евентуалният строеж на стадион ще струва минимум 30 милиона. Не виждаме държавата да иска да плати тези пари , пак повтаряме минимум 30 милиона, за строителството на нашият стадион. Двойните стандарти буквално крещят.

В крайна сметка , когато община и държава вземат решение да инвестират във футболни съоръжения, то нека инвестициите да са поделени по равно за двата големи пловдивски отбора.

Като граждани на най-древния град в Европа, ние няма как да приемем Вашето решение и дълбоко вярваме, че ще промените позицията си, защото то далеч не е в интерес на Пловдив и е една доста лоша реклама за Вас като премиер и радетел за равнопоставеност в държавата ни! Осъзнавате ли какво напрежение създавате в града? Кому е нужно това? Вие и подчинените ви ще носите ли отговорност за тези си действия?

От тази трибуна заявяваме, че още в понеделник сутринта, 9 декември 2019 г., избрана от нас оперативна група ще се яви пред кметството на града , за да се срещне с градоначалника и да представи официално нашето становище по въпроса.

Категорично заявяваме, че няма да допуснем толерирането на единия клуб за сметка на другия. НАСТОЯВАМЕ за равнопоставеност и при всеки опит за злоупотреба с доверието на черно-бялата част от града, ще бъдем безкомпромисни.

Не забравяйте, че ние също можем да започнем да блокираме булеварди!

Вярваме в разума и законите в тази държава!

Обединени фенове на Локомотив Пловдив

Фенклуб Локомотив Пловдив

Напишете коментар
Вашите коментари през Trafficnews.bg
6 Коментара
Сортирай по
коментар

Ник 15:17, 08.12.2019

После и Марица ще искат същата инвестиция. Агитката на Ботев е почти двойно на Локо. Зрелището е по важно от държавата ни, за това е тази помощ.

Oтговора1
коментар

смях

Стига сте си балнували че сте не знам си колко пъти в повече,защото освен смях друго не предизвиквате.Само вие си вярвате на глупостите!

коментар

Пловдив 15:39, 08.12.2019

Много ниско паднаха. Приказката за казана в ада излезна вярна. Срам за Пловдив. Тези забравиха, че стадиона им е изцяло общински. На всичкото отгоре го ползват безвъзмездно. Сега всички отбори от Пловдив могат да поискат да играят там.

Oтговора0
коментар

Фенове 15:48, 08.12.2019

Всички да искат. Без друго това е лъжа, за да се опазят мадам екзитпол лъжа и Пинокио. Никой нищо няма да построи, скъпи братя.

Oтговора0
коментар

До Ник и Пловдив 17:29, 08.12.2019

Ами точно това е написано...Защо за Ботев може ,а за всички други пловдивски клубове да не може......Много по добре е да се направи стадион Пловдив и да го ползват всички клубове,а всички други ще се надяваме да дойдат хора с пари и да ни направят стадиони

Oтговора1
коментар

Пловдив

За стадион Пловдив трябват 70-80 милиона. Този стадион първо трябва да се бутне и после да се изгради. Това е разлика от 50 милиона. А в стадион Ботев вече има наляти 11 милиона от частен инвеститор. Дори общината е на далавера. Много ниско паднаха буферчетата. Дори си вкараха автогол. Ако Колежа не стане, то ФК Ботев и ФК Марица може спокойно да заявят, че искат да играят на стадиона в Лаута, който е 100 процента общински. И тогава няма да се казва Локомотив, а Пловдив. И така Пловдив няма да има хубав стадион. Ще остане само злобата за историята.

коментар

Ботевист 21:42, 08.12.2019

Вагонджийски мастии.

Oтговора0
коментар

Боно 22:20, 08.12.2019

Буфер да си е срам,буферите не са донесли нищо в града с което той да се гордее, това са просто едни неосъзнати селяни, пришълци, истински тъпи боклуци... Поне им ебем жените

Oтговора0
Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина