Локомотив Пд и 7000 верни фенове на Лаута сътвориха още една незабравима вечер. Снощи черно-белите отстъпиха с 0:1 от Страсбург в първи мач от третия кръг на Лига Европа, но показаха нагледно как може да се губи красиво. Красиво бе по трибуните, красива бе атмосферата на стадиона, красиво бе вдъхновението, с което игра отборът на Бруно Акрапович от първата до последната минута. Затова и никой не съди футболистите и няма право да го прави. 

Изключвайки неминуемите в такъв двубой грешки, причините за загубата спокойно могат да се търсят в два основни фактора - нелепият червен картон на Томашевич още в 10-ата минута на мача и неотсъдената дузпа за игра с ръка на Мартен в 32-ата. Разбира се, никой не може да гадае как би завършил мачът при 11 на 11, но при показаното на терена Локо можеше да мечтае за плейофите. Защото по нищо не отстъпваше на именития си съперник, а в големи периоди от срещата го надиграваше, макар и с човек по-малко. 

Локомотив е на правилния коловоз и това е очевидно. Отборът е компактен, сработен, организиран в отбрана, бързо преливащ в нападение, разполагащ с отлични изпълнители във всички фази на играта, воден от опитен и сърцат капитан като Митко Илиев. Мачовете в Лига Европа дават на отбора безценен опит, който трябва да бъде правилно внедрен в срещите от вътрешния шампионат. Черно-белите определено имат шансове в реванша срещу Страсбург, но каквото и да се случи - позитивите са налице. Най-важното е, че феновете се завърнаха на Лаута и трябва да продължат да го правят. Защото този отбор го заслужава.

Нека още веднъж съпреживеем в снимки магическата атмосфера от горещата вечер на Лаута: