Нигериецът Стивън Езе има желание да се върне в България и негови представители вече го промотират пред родни клубове. Защитникът, който се превърна в любимец на феновете на Локомотив (Пловдив) с изявите си за „черно-белите“ от началото на 2018 г. до края на 2019-а, е без отбор, след като и пандемията с коронавирус попречи на кариерата му в Индия.

През септември миналата година той премина от казахстанския Тобол в Джамшедпур, но от началото на годината е свободен агент. Неговият мениджър д-р Оджоре Ока се е свързвал и с Бруно Акрапович.

Треньорът, при който Езе играеше най-успешно, в момента е начело на северномакедонския Шкендия Тетово. Той обаче е обяснил, че в момента няма начин отново да привлече гиганта. Самият Езе отчита като грешка решението си да откаже предложението за нов договор от Локо Пд преди две години. След това той така и не успя да се справи с изискванията в Тобол, където имаше и проблеми с контузии.

„Винаги съм ви казвал, че мениджърите доста пречат на футболистите. Щом някой веднъж ми е обърнал гръб, аз спирам да се интересувам от него. Кой каквото сам си направи, никой друг не може да му го направи“, коментира собственикът на Локо Пд Христо Крушарски.