Легендарният халф на Левски Александър Манолов си отиде на 75 години, съобщава сайтът на сините. Левскари, с огромна тъга ви съобщаваме, че днес на 75 години ни напусна легендарният играч на Левски Александър Манолов, се казва в съобщението. Той бе верен на любимия си клуб до самия край, като само до преди три години бе неизменим водач на „сините“ ветерани. Когато си тръгна от „Герена“, той го направи с думите „Левски е всичко за мен“ и ние няма да го забравим.

Бившият полузащитник е роден на 24 септември 1943 г. Юноша на Левски и републикански шампион със старша възраст през 1961 г. Освен за „сините“ е играл и за Пирин, Добруджа и Дунав (Русе). За Левски играе от 1965 г. до 1969 г. - общо пет сезона, като записва 82 мача във всички турнири и отбелязва 4 гола. Два пъти шампион с Левски (1965 г. и 1968 г.) и веднъж носител на купата на страната (1967 г.).

Почти 20 години Сашо Манолов бе водачът на "сините" ветерани и като организатор винаги бе в основата на всички сбирки, чествания, годишнини, както и на редовните футболни мачове между ветераните – както у нас, така и в чужбина. През последното десетилетие воденият от него отбор на ветераните на Левски беше шест пъти шампион на България.

ПФК Левски изказва своите съболезнования на близките и роднините на Александър Манолов!

Благодарим ти за всичко, бате Сашо!

Почивай в мир, шампионе!..., се казва още на сайта на Левски.