УЕФА отново наказа Левски заради феновете. Следващото домакинство на "сините" в евротурнирите ще има един затворен сектор. Причината е расистко поведение на част от запалянковците в гостуването на сините в Ружомберок. Припомняме, че през този сезон отборът от Герена бе наказан с два мача пред празни трибуни - срещу Ружомберок и АЕК (Ларнака). Причината затова бяха изцепките на крайните фенове в мачовете с Вадуц преди година.

Ето какво пише на сайта на Левски

Уважаеми привърженици,

Уведомяваме Ви, че Дисциплинарната комисия към Европейската футболна асоциация се произнесе относно констатираните нарушения на първата среща от първия предварителен кръг на Лига Европа „Ружомберок“ – „Левски“ на 11.07.2019 г. в Словакия, като постанови следното:

1.За расистко поведение в трибуната на гостуващия отбор:

- Частично затваряне на стадиона за следващото домакинство на клуба от европейските турнири – затваряне на сектор/сектори с не по-малко от 3000 седящи места.

- Поставяне на банер на УЕФА “#EqualGame” на сектора/секторите, които ще бъдат затворени по време на следващото домакинство на клуба от европейските турнири.

  1. За получени 5 или повече картона по време на срещата с „Ружомберок“ на 11.07.2019 г. – глоба в размер на 4500 евро.

Защитата на клуба пред Дисциплинарната комисия на УЕФА бе водена от изпълнителния директор на клуба Павел Колев и адвокат Ивайло Ивков. Благодарение на тяхната работа ПФК „Левски“ получи възможно най-лекото наказание за нарушението, което е рецидив за клуба пред Европейската футболна асоциация.