Левски отпадна безславно във втория предварителен кръг на Лига Европа. Сините допуснаха срамна загуба с 0:4 от кипърския АЕК Ларнака на стадион "Георги Аспарухов", и с общ резултат 0:7 напускат борбата. Това е най-голямата европейска загуба на Левски в два мача и изравнен антирекорд за най-голяма домакинска загуба след онова 0:4 от Лацио в групите на Лига Европа през 2009 г. Мачът се игра пред празни трибуни поради наказание на Левски. Без продадения Давиде Мариани и наказания Живко Миланов домакините не приличаха на себе си и бяха категорично надиграни от съперника, който пропусна още няколко добри ситуации. За капак и Кали Тиам се контузи в началото и отборът на Петър Хубчев съвсем се обезкърви.

Сините могат да съжаляат за пропуска в първите минути. Тогава Костов изведе връхлитащия Найденов, който центрира остро към Робърта, но холандецът от 10 метра стреля слабо и вратарят Тоньо спаси. Евентуален гол можеше да даде друга насока на мача, но скоро след това интригата на практика свърши. Мартин Райнов направи абсолютно ненужен фаул в пеналта срещу Яну и капитанът Тричковски вкара отсъдената дузпа. В 29-та минута македонецът удвои красиво след контраатака отляво и ценриране на Яну.

След почивката почти нищо не се промени, а в 75-тата минута Тричковски оформи своя хеттрик, след като засече от въздуха центриране от пряк свободен удар отдясно. В 82-та минута Акоран преодоля Иван Горанов отдясно и върна към Тричковски, който наниза 4-ти гол.

ЛЕВСКИ - АЕК ЛАРНАКА 0:4 (0:3 в първата среща)

0:4 Тричковски (8-дузпа, 29, 75, 82)

ЛЕВСКИ (4-2-3-1): Mиятович; И. Найденов, Иванов, Рейш, Горанов; Тиам (6-Юруков), Райнов; С. Иванов, Робърта, Паулиньо; С. Костов (52-Мазурек)
Старши треньор: П. Хубчев

АЕК (4-3-3): Тоньо; Раул, Мойсов, Гонсалес, Хевел; Саастре, Трайолс, Касес; Акоран, Яну, Тричковски
Старши треньор: И. Идиакес

ЖЪЛТИ КАРОТИН: Д. Иванов,Горанов, Райнов, Юруков /Левски/, Раул /АЕК/

СЪДИЯ: Глен Найберг (Швеция)

СТАДИОН: "Vivacom Aрена Георги Аспарухов"