Новият старши треньор на Левски Петър Хубчев официално бе представен на Герена, където ще работи заедно с щаба си от националния отбор в лицето на Георги Донков, Левон Апкарян и треньорът на вратарите Армен Амбарцумян. Хубчев започна с темата с оставката си като национален селекционер и помоли журналистите тя повече да не се коментира. От БФС казаха, че съм бил раздвоен, което категорично не е истина. Не съм раздвоен, а съм бил твърдо убеден, че по начина, по който разбираме нещата и по начина, по който се случваха те – ние повече не можехме да бъдем полезни в националния отбор. И съм уведомил съответните хора. Не на Великден, а много по-рано. За мен тази теза приключва и ви моля да не я коментираме, защото нищо добро няма да излезе от нея. Желая успех на Красимир Балъков и момчетата, каза Хубчев.

Знаем или поне аз знам много ясно къде сме дошли. Знам какво се очаква. Знам за напрежението. Не е нужно всеки ден или час някой да ме пита нещо. Знам какво трябва да направим. Ще се опитаме да направим това нещо, според нашите виждания. Ръководството е запознато с нашите виждания. Приели са ги. Искам да кажа, че няма да нарушим тези принципи. Няма да се кланяме на този или онзи, за да угодим на трети или пети. Най-важното е да убедим футболистите в нашите методи. Ако успеем, ще е успех за нас, каза Петър Хубчев за новата си работа.

Селекцията е отворен процес. Това ръководство ми каза как вижда отбора. Аз го приех напълно. Според мен трябва да има 5-6, ако са трима-четирима пак ще е добре, много класни чужденци - с поведение в личния живот, храна, отношение, поведение на обществени места. Ако успеем да намерим такива хора, около тях трябва да вкараме юноши. Благодарен съм на Гошо Тодоров, който вкара такива момчета. За краткото време юношите показаха, че имат място в този отбор, коментира Хубчев въпроса за селекцията.

Клубът е в оздравителен процес, който е много сериозен и няма да свърши до края на годината. Не разполагаме с неограничени ресурси, но съм доволен от бюджета, който ми е предложен. Ако ни дадат две-три години, окей, супер. Но ми е пределно ясно, че такова време нямам. Ръководството ми каза, че няма да се търсят бързи резултати, но им казах, че не им вярвам. А и не искам такова време, каза още новият треньор на Левски. Мит е, че не се усмихвам, дори понякога прекалявам, пошегува се Хубчев.

Цветкович, Яблонски и Кабрал не са част отбора. Тяхните договори приключиха. Вашчук също си тръгва, а на Утонджи няма да му бъде предложен нов контракт. Преди няколко дни по взаимно съгласие разтрогнаха - Белмонт, Буш и Нганиони. Тепърва предстоят разговори със Сайдахмет. Последното решение ще е на треньора. Освен това имаме уговорка с Нашименто и Ривалдиньо да не се присъединяват към подготовката на Левски. На Виана пък няма да му бъде продължен договора, заяви изпълнителният директор Павел Колев.

Водихме разговори с Николай Михайлов. Още първият беше конкретен. Днес или утре ще изчистим някои неща, ако всичко е наред и условията го удовлетворяват, той ще остане още две години в Левски. Усилено търсим вратар с конкретната идея Михайлов да има сериозна конкуренция, добави бившият изпълнителен директор на БФС.

Хубчев ще събере отбора на Левски за първа тренировка на 10-и юни в 10:00 часа на стадион "Виваком Арена Георги Аспарухов“. След нея тимът заминава за първия си лагер, който ще се проведе в Добринище. За 16-и юни е предвидена контрола, като съперникът все още се уточнява, а веднага след това играчите се прибират в София. Втората част от предсезонната подготовка стартира на 18-и юни, когато отборът отпътува за Австрия, където ще остане до 2-и юли. Предвидените контроли на австрийска земя са следните: Ред Бул Бразил (23-и юни), Зенит Санкт Петербург (25-и), Тюркгюджю-Атаспор Мюнхен (1-и юли) и Йънг Бойс (2-и). На 3-и юли тимът се прибира и ще се подготвя в София до началото на официалните срещи.