Бившият собственик на Левски - Тодор Батков, коментира предстоящото дерби с ЦСКА. 

"Макар че след оттеглянето ми от клуба преди 5 години реагирам малко по-спокойно, все пак се вълнувам. Чисто игрово обаче и от двете страни качеството е по-слабо. Много глупости се направиха в последните години. Шансовете на Левски не са големи, но историята е показала, че когато един отбор е в криза, се мобилизира. Аз не изключвам равен резултат, но тайно се надявам и да бием", каза Батков пред БНТ.

"Васил Божков остави спортното ръководство да прави каквото си иска и в резултат на това много от парите отидоха за лудо. Много от играчите, които бяха привлечени, не струваха", продължи адвокатът. 

"Поне половината от играчите, които бяха привлечени, не струват нито парите, за които бяха привлечени, а още по-малко заплатите, които им се плащат."

Батков даде пример с головата машина от неговото време - Гара Дембеле, който е получавал около 10-15 хиляди евро заплата, а сега Мазурек, който от време на време попада сред титулярите, взема 20 хиляди.

"Договорът на Георги Иванов-Гонзо беше за 25 хиляди на месец, но той така и не влезе в сила, тъй като го продадохме на Рен", разкри още бившият собственик.

По думите му с това, че Наско Сираков вече е собственик на "Левски", отборът се връща към изконното, защото "Наско е една от знаковите фигури и като спортист, и като спортен ръководител, и като деятел".

Според него Сираков е човекът, който ще може да помогне на клуба да бъде спасен. Проблем пред новия собственик ще бъдат прекалено високите заплати, които са договорени с предишното ръководство.

"Наско Сираков вече има властта да прави каквото трябва. Наско разбира най-много от сродните си хора в България от спортно-техническото естество". 

"Но аз успявах да осигуря допълнителни приходи от спонсори, които бяха неутрални, а и идваха приходи от евротурнирите. Тогава футболистите вземаха премии при победи и успехи, но чак след като ги постигнат - това е правило и в живота", обяви Батков.

Батков посочи, че държавата може и трябва да помогне за дозавършването на стадион "Георги Аспарухов" и за тренировъчната база на "Левски".