Медиите в Англия очаквано не са доволни от наказанието, което УЕФА ни сложи зарази расизъм на феновете на мача с Трите лъва в София. След масовата истерия, която раздухаха на Албиона, очакванията бяха да изхвърлят България от европейските квалификации, което не се случи. Отборът ни бе санкциониран с два мача пред празни трибуни – вторият условно, с изпитателен рок от 2 години, и глоба от 85 000 евро. Според Дейли Мейл наказанието е „нищожно“, а глобата – прекалено малка. Изданието признава, че санкцията надвишава обичайната от 1 мач пред празни трибуни при второ провинение, но била много малка на фона на случилото се на националния стадион „Васил Левски“.

Oт базираната в Лондон Европейската антидискриминационна организация FARE също не са доволни от решението на Дисциплинарната комисия на УЕФА. Приветстваме скоростта, с което беше взето решението, но сме разочаровани, че българите няма да бъдат изхвърлени от квалификациите за Евро 2020, имайки предвид предишните им провинения и очевидната неспособност да се справят с проблемите, които имат, коментира Председателят на организацията Пиара Поуър, цитиран от Sun. 

Смятаме, че събраните доказателства и обстоятелствата покрай този мач биха оправдали отправянето на по-силен сигнал в борбата с расизма, продължи Поуър. Събирането на доказателства за проява на расизъм не е лесна работа и футболът не е изключение в това. Ще продължим да поддържаме връзка с УЕФА в търсенето на други варианти и ще продължаваме да твърдим, че България и други като нея трябва изцяло да преоценят начина, по който се борят с расизма, завърши той.