Британският Дейли Мейл продължи безпрецедентната си атака към България и пусна материал с доста снимки за фенската групировка Лаута Арми, която според изданието е била в основата на расистките изстъпления снощи на мача България – Англия, завършил 0:6. Расистките скандали бяха експонирани надълго и нашироко в британските медии, след като мачът бе прекъсван два пъти, имаше и официално предупреждение. Дейли Мейл явно визира огромния плакат на Лаута Арми на трибуната, от която идваха расистките подвиквания, и нарочва пловдивската групировка като основния виновник, но там имаше и много фенове и от София. Ето какво пише в материала на Дейли Мейл, в който голяма част от нещата са или погрешни, или преувеличени:

Те бяха в центъра на срамните расистки сцени с тъмнокожите играчи на Англия на мача с България и имат история на насилие и расизъм. Представяме ви Лаута Арми – радикалната групировка от расисти, която опорочи победата на Англия. Облечени в черно, членовете на групировката отправяха расистки обиди към играчите ни, както и нацистки поздрави. Свързвани с елитния пловдивски клуб Локомотив, феновете от Лаута Арми вече докараха наказание на клуба си за расизъм – на мача със Страсбург от Лига Европа. На клуба бе разпоредено да играе следващия си двубой в Европа при закрити врати /тук Дейли Мейл греши – наказанието е затваряне само на Трибуна Спортклуб б. р/.

Феновете от Лаута Арми – кръстена на парка около стадиона на Локомотив, следва отбора у дома и при гостуванията и сее терор по трибуните в продължение на 25 години /?!/. Членовете на групировката се обличат в черно – както на мача с Англия, и си уреждат боеве с други фенове. След предупреждението за расизъм на снощния мач в София, те бяха изведени от стадиона.

Лаута Арми си е изградила репутация на една от най-жестоките футболни банди през годините.  В YouTube има видеа, на които се вижда как фенове на групировката се бият с такива на градския съперник Ботев. На едно от тях се вижда как преследват по магистралата фенове на Ботев, които отказват да участват в предварително организиран бой. Ексцесиите и насилието са запазена марка на пловдивското дерби. През 2009 година играчи и треньори на двата отбора се сбиха на терена, а фенове нахлуха на терена и хвърляха бутилки и димки. През същата година членове на Лаута Арми атакуваха фенове на Берое с бейзболни бухалки, преди да влязат в сблъсъци с полицията, каквито имаше и на мач с Марек преди няколко години. През 2014 година дербито между Локо и Ботев на Лаута бе спряно заради ексцесии от страна на феновете на домакините.