Спартак Пловдив 1947 продължава стъпка по стъпка към тоталната реконструкция на стадион "Тодор Диев". Днес бе отворена офертата и клубът официално е единствен кандидат за концесионер, като подадените документи отговарят на изискванията на процедурата. Официално бе отворено и обвързващото предложение, съдържащо всички параметри на бъдещия стадион. 

Време е те да бъдат представени на привържениците на Спартак и на цялата общественост. Стадион "Тодор Диев" ще разполага с 8200 седящи места. Изцяло ще бъде реконструирана сегашната трибуна- Сектор "А", който ще бъде с 4000 седящи места и изцяло покрит с козирка. Там ще бъдат направени ВИП ложи и места за журналисти. Ще бъдат реконстриурани всички съблекални.

Ще бъде изграден изцяло нов Сектор "Б"- към улица "Македония". Той ще разполага с 3400 седящи места, които също ще бъдат изцяло покрити. Сектор "В" към ул. "Димитър Талев" с 800 седящи места. Тук ще бъде разположен сектор за гостуващи фенове. Над Сектор "В" ще бъде поставено голямо електронно табло.

Стадион "Тодор Диев" ще разполага с модерно осветление, отговарящо за телевизионни предаване на футболни срещи в HD формат. Теренът ще бъде изцяло реновира като ще се направи ново тревно покритие и поливна система. В южната част ще бъдат направени 2 изкуствени терена. Ще бъдат изградени два нови паркинга и 6 входа. Ще бъде монтирано видеонаблюдение с над 40 камери.

Стадион "Тодор Диев" ще отговаря на всички изисквания за провеждане на мачове от Първа лига и Европейски клубни турнири. Ръководството на Спартак Пловдив 1947 ще започне работа по техническия проект веднага след подписването на концесионния договор с Община Пловдив. Веднага след получаването на разрешението за строеж ще започнат и реалните строителни дейности за изграждането на новото бижу на Пловдив.