Ръководството на Спартак излезе с официална позиция относно идеята на ветераните на клуба да бъде построен паметник на големия футболист на синьо-белите от 50-те и 60-те години Тодор Диев. Шефовете на Спартак изрично уточняват, че вече имат идеята и намерението на осъществят този проект и че не се нуждаят от напомняне. Ето какво се казва в позицията на клуба:

Уважаеми привърженици на Спартак Пловдив,

Ръководството на клуба е силно изненадано и озадачено от инициатива, свързана с патрона ни Тодор Диев.С изненада от медиите разбрахме, че има инициативен комитет за изграждане на паметник на великия футболист.Искаме да уведомим обществеността, че предвиждаме изграждането на паметна плоча и паметник на ВЕЛИКИЯ ТОДОР ДИЕВ след построяването на новия стадион и не се нуждаем от напомняне, за да изразим уважението и почитта си към Тодор Диев.

Предвиждаме паметникът да е на най- челно място на нашия стадион. Ръководството на Спартак Пловдив вече е разговаряло и с близките на Тодор Диев. Паметникът и паметната плоча ще бъдат изградени изцяло с финансиране от страна на клуба в лицето на президента Динко Миленчев. Отворени сме за всякакви инициативи, свързани с легендарни футболисти на Спартак. Именно затова считаме, че всички милеещи за Спартак е редно първо да уведомят клуба, преди да предприемат различни инициативи. Освен ако целта не е само евтин пиар. Ръководството на Спартак ще уведоми в детайли кмета на града инж. Иван Тотев и областния управител г-н Здравко Димитров за намеренията си, за да не бъдат въвличани в странни инициативи.