Старши треньорът на Марибор Анте Шимунджа и бранителят Пиюс Сирвис говориха преди мача с Ботев утре, който ще се играе от 21:00ч. в Пловдив и е първи от първия предварителен кръг на Лига Европа.

"Хубавото е, че завръщам в България. Имам добри спомени от тук като треньор на Лудогорец. Направихме хубава подготовка и се надявам да се представим добре. Голяма част от отбора на Ботев е нова, включително и треньора, когато аз бях треньор на Лудогорец. Отборът играе и на новия си стадион, защото той носи нова енергия. Трудно беше да намерим информация за Ботев, след като те закриха тренировките и мачовете. Но набавихме нужната информация. Ботев са получили добра оферта за Уме Емануел, това е нормално във футбола не мисля, че това ще промени нашите планове. Йосип Иличич е готов за мача. Той имаше 5 дни почивка след Евро 2024. Физически е достатъчно добре подготвен. Определено ни предстоят два тежки мача. Брадли Мбондо се присъедини по-късно към нас, но с всеки изминал ден показва това, което искаме да виждаме и с всеки изминал ден неговото състояние става все по-добро. ", заяви Шимунджа.

"Направихме много добра подготовка и нямаме търпение да играем първия официален мач, който ще бъде срещу тежък съперник. Ботев има бързи играчи в нападение, които ние сме анализирани. Аз съм съотборник с Матиюс Ремейкис в младежкия национален отбор на Литва. Предстои и нов сезон, в който искаме да се представим по-добре", заяви Сирвис.