Бившият нигерийски футболист, шампион с Локо през 2004 година, Екундайо Джайеоба се намира в следствения арест в София”. Двукратният шампион на България с Левски е заподозрян, че е част от банда, занимаваща се именно с този вид престъпна дейност, съобщава Витоша нюз. По първоначални данни през неговата банкова сметка преминавали трансакциите на измамниците. Предстои да се изяснява вината му в случая. Информацията беше потвърдена и от футболния клуб, където Дайо играеше доскоро.

Да, Джайеоба беше задържан. Казват, че е за измами с карти. Много неприятен случай. Жалко, че така се случи. Дайо е много свястно момче и добър футболист. Беше основна част от нашия отбор, коментираха хора от ръководството на Гранит (Владая), който участва в столичната АОГ – Юг и е сред претендентите за влизане в Югозападната Трета лига.

Роденият на 4 април 1980 година нигериец вече 19 години живее и играе в България и се чувства наполовина нашенец. В кариерата си е играл за НЕПА (Лагос), Нютел Юнайтед (Лагос), Велбъжд (Кюстендил), Локомотив (Пловдив), Левски, Макаби (Херцелия, Израел), Черноморец (Бургас), Вихрен (Сандански), Етър (Велико Търново), Доростол (Силистра), Витоша (Бистрица), Марек (Дупница) и Струмска слава (Радомир).

Трикратен шампион на България (2004 с Локомотив Пловдив, а с Левски - 2006 и 2007 г.). Носител на Купата на България (2005, 2007). Дайо е един от най-резултатните чуждестранни футболисти, играли у нас. В “А” група има арестуваният голмайстор има 154 мача и 39 гола.