След като се справиха отлично с двата си мача от елиминациите на Шампионската лига и лига Европа, най-добрите наши футболни рефери – пловдивчаните Георги Кабаков и Мартин Маргаритов, както и Диян Вълков, днес получиха поредния си авторитетен наряд в Европа. Триото български рефери ще ръководят европейската квалификация между световния вицешампион Хърватска и Азербайджан в Загреб, а за четвърти съдия е определен Никола Попов, съобщава информационна агенция "Темпо Нюз". Мачът в хърватското столица е от група Е на квалификациите за Европейското първенство през 2020 година и ще се играе на 21 март – четвъртък, от 21,45 часа на емблематичния стадион „Максимир".

Поредният престижен наряд за Кабаков, Маргаритов и Вълков идва след отличното съдийство на българските рефери в 6-ия кръг на Шампионската лига между Валенсия и световния град Манчестър Юнайтед, както на 1/16 финала от лига Европа между  „Брюж" – „РБ Залцбург", където те се представиха на високо ниво. В групата на хърватите освен Азербайджан, са още отборите на Уелс и Словакия, а мачът в Загреб в четвъртък се очаква с голям интерес.

Иначе общо 55 отбора са разделени в 10 групи в тези квалификации за Евро 2020, като всички мачове в тях ще се изиграят през тази година. Първите две селекции от всяка група ще намерят място на първенството, докато още четири ще се класират след баражи. Както е известно тимът, спечелил Лигата на нациите се класира директно за битката за короната на Стария континент.