40 фенове бяха осъдени по бързото производство в Пловдив след масов бой. Инцидентът стана в агитката на Левски по време на мача с пловдивския Ботев. След масовото сбиване между части на враждуващите фракции - Ултрас Левски и София- Запад се е наложила намеса на служителите на реда. В резултат са били арестувани 42-ма от тях. По-късно две жени са разпитани и освободени.

„Това беше много добре подготвен сценарий от страна на футболните фенове на „Левски”. На 20-та минута след старта на срещата започва сбиване в агитката на клуба. Веднага беше разпоредено полицията да се намеси. Благодарение на органите на реда, предотвратихме по-големи инциденти”, заяви началникът на „Охранителна полиция” – Пловдив комисар Виктор Празов.

 

„На по-голямата част от задържаните в устите им имаше гуми, предназначени за боксов мач, а не за футболен. Това е много показателно за случая”, посочи още той. На въпрос защо не са взети превантивни мерки, след като адвокат на фракциите е съобщил за готвени провокации Празов отговори: „Няма такива индикации и постъпила информация”.

Районният съд в Пловдив издаде 40 присъди. Наказанията са забрана да се посещават мачове за период между 2 и 3 години и общественополезен труд. Няма пострадали служители на реда по време на сблъсъка. По стадиона има нанесени щети – изкъртена е част от оградата му, има и изпочупени седалки.

Официално: 42-ма арестувани фенове на Левски след боя помежду имПривържениците от Ултрас Левски и София-Запад се сбиха по време на мача с Ботев