Бившият старши треньор на Лудогорец Георги Дерменджиев официално пое Левски. Той ще смени Славиша Стоянович, който се разделя със сините по взаимно съгласие и започва работа като наставник на националния отбор на Латвия. Новият директор на Герена Павел Колев е убедил Дерменджиев в разговори късно снощи и смяната официално е факт. Дерменджиев пътуа днес за Кипър, където ще се присъедини към отбора и ще започне да води зимната подготовка.

Всичко стана много бързо. Разбрахме се снощи с ръководството на Левски. Ще имам пълната подкрепа на ръководните фактори в клуба. Не желая да правя някакви гръмки изказвания и да давам обещания. Няма от какво да се притеснявам, тъй като съм свикнал да работя под напрежение. Имам достатъчно натрупан опит и си знам възможностите. Трябва да се обединим, за да успеем. Първата ми цел е да върна Левски към победите. Мога да обещая, че ще дам всичко от себе си и ще работя всеотдайно, както винаги съм го правил. Целта ми не е да се харесам на някого. Просто искам да работя и да се развиваме. Така феновете ще са доволни, каза Дерменджиев пред sportal.bg.

Всички знаем какво представлява Левски. Това е голям отбор с богата история. Искам да играем агресивен, комбинативен и нападателен футбол. Не мога да говоря за промени. Нека първо се запозная с наличните футболисти, допълни пловдивският специалист.

Дерменджиев е един от най-успешните треньори през последното десетилетие у нас, а също така и най-титулуваният през този век в родния шампионат. Именно под негово ръководство хегемонът в България Лудогорец спечели три от своите седем поредни титли. Става въпрос за сезон 2014/2015 г.,, 2015/2016 г., 2016/2017 г., във витрината си като старши треньор има още и Суперкупата на България през 2014 година. Той е вторият български треньор след Станимир Стоилов, който вкарва български тим в групите на Шампионската лига, а също така първият, който вкарва един български отбор два пъти в групите на ШЛ. Дерменджиев е единственият български треньор, който постигна победа в груповата фаза на ШЛ - 2014 година над Базел (1:0), както и единственият с излизане от групите на най-престижния клубен турнир - 2016 година. Дерменжиев два пъти е избиран за треньор №1 в България - 2014 г., и 2016 година.