Лионел Меси беше представен официално като играч на ПСЖ на пресконференция, на която присъства и президента на клуба Насер Ал-Хелаифи. 

"Всеки знае, че напуснах Барселона преди няколко дни. Напускането ми беше труден момент след толкова години в клуба. Беше трудна промяна. От момента, в който пристигнах тук, се чувствам много щастлив. Нямам търпение да започна тренировки и да започна този нов етап. Искам да благодаря на президента, на Леонардо и на клуба, че направиха това възможно. След изявлението на Барселона те заявиха позицията си и всичко стана много бързо. Преговорите се развиха бързо и нямаше проблем. Ситуацията беше сложна и те решиха проблема. От първата минута, в която пристигнахме със семейството ми, се радваме на престоя си в Париж", бяха първите думи на Меси.

Меси пристигна заедно с президента на ПСЖ Насер Ал-Хелаифи и двамата откриха пресконференцията с изявления.

"Това е невероятен и исторически ден за клуба, за футболния свят и фантастичен момент за нас. Всеки познава Лео. Единственият футболист, печелил "Златната топка" шест пъти. Той създава футболна магия. Когато започнахме тук преди 10 години, хората се питаха какъв ще е нашият проект. Много сме горди от това, което сме днес", сподели Ал-Хелаифи.

"Не е тайна, че този играч е най-добрият в света. Това обаче е само началото. Работата започва сега. До мен седи човек, който има много трофеи и ще донесе много трофеи на съотборниците си. Имаме други от най-добрите играчи в света и един от най-добрите треньори. Обещавам, че децата ви ще се наслаждават на Париж и ще казват, че това е любимият им град", допълни президентът на ПСЖ.

Меси пристигна в Париж вчера, неговият договор е за 2 + 1 години, а заплатата му за един сезон е 35 милиона евро. Меси ще носи номер 30 в ПСЖ.