Марица стартира зимната си подготовка. Малко след 10 часа днес, старши треньорът Николай Димитров изведе групата от футболисти за първо занимание за 2022 година. То се проведе на стадион „Марица“, а „жълто-сините“ бяха в добра форма след празниците и в отлично настроение, въпреки мрачния и дъждовен ден. Първа тренировка с тима направи и единственото ново попълнение в състава на маричани Петър Атанасов, който идва от Царско село.
 
Преди началото на заниманието треньорът Николай Димитров връчи призовете на нападателя Мариян Тонев, както и на младия Александър Праматаров. Те бяха избрани съответно за Футболист на годината и за Най-перспективен млад играч за 2021 година.Специален приз от името на феновете на клуба получи и собственикът Христо Христов, за усилията му и големия му принос към развитието на Марица.
 
До края на седмицата тимът ще тренира двуразово – от 9 и от 15 часа, на терена в село Войсил. В събота (15.01.2022) Марица ще изиграе и първата си контролна среща. Съперник в нея ще бъде отборът на Атлетик (Куклен). Втората контрола за „жълто-сините“ ще бъде срещу Локомотив (Пловдив) на 22-ри. Два дни по-късно, на 24-ти, отборът заминава на зимен лагер в турския курорт Анталия. Там възпитаниците на треньора Николай Димитров ще изиграят четири контролни срещи. Първата от тях ще бъде на 27 януари срещу Каспий (Актау), който се състезава в казахстанската Премиер лига. Останалите три контроли все още се уточняват. Лагерът ще продължи до 5-ти февруари, когато „жълто-сините“ ще се завърнат в Пловдив. Последната проверка за Марица ще бъде срещу Ботев на 12-ти февруари. Тя ще се изиграе на комплекса в квартал „Коматево“.
 
Шампионатът във Втора лига се подновява на 19-ти февруари. В първия си официален мач за годината Марица гостува на Струмска слава (Радомир).